Vegaaniset browniet

Laskiaisen kermaräpylöistä pullaherkuista alkoi paasto, joka loppui kohdallani äsken. Ainakin jos paastolla tarkoitetaan ruokavalion keventämistä. Tein nimittäin ystävänpäivän varalle vähän brownieita.
Oikeasti paasto voi tarkoittaa myös luopumista jostain tai pyrkimistä vastuullisempaan elämäntapaan. Siinä mielessä nämä leivonnaiset sopivat paastonaikaan ainakin vähän tavallisia brownieita paremmin: ne valmistuvat ilman eläinkunnan tuotteita, eikä uuniakaan tarvitse lämmittää. Bonuksena vielä gluteenittomuus.




Vegaaniset browniet

(ohje Maku.fi)

200 g tummaa, maidotonta suklaata
1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna
1 dl muscovadosokeria
3 dl hienojakoista mantelijauhetta, esim. Sallinen
1 dl kookoshiutaleita
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl kivettömiä pehmeitä taateleita paloiteltuna
1/4 tl suolaa

Sulata paloiteltu suklaa mikrossa miedolla teholla ja välillä sekoitellen. Voit sulattaa suklaan myös vesihauteessa. Sulata kylmäpuristettu kookosöljy juoksevaksi mikrossa. Kippaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen tai blenderiin ja aja tasaiseksi massaksi. 

Vuoraa pieni vuoka (n. 15 cm x 20 cm) leivinpaperilla ja kaada browniemassa vuokaan (tai kaada taikina silikonimuotteihin). Nosta peitettynä jääkaappiin pariksi tunniksi. Leikkaa jähmettynyt brownielevy terävällä veitsellä haluamasi kokoisiksi viipaleiksi tai neliöiksi. Anna browniepalojen pehmetä mielellään huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen tarjoamista. Näin maku on vielä täyteläisempi.

Sain aikoja sitten Urtekramilta neutraalinmakuista kookosöljyä testattavaksi. Tykkäsin siitä kovasti ja käytän sitä mm. myslissä. Ostin neutraalinmakuista öljyä myös näitä brownieita varten. Tykkään kyllä kookoksen mausta, mutta en kovin suurissa määrin. Lopputulos oli tosi herkullinen, myös 4-, 6- ja 40-vuotiaiden makutuomareiden mielestä. Kookoshiutaleista tuli kevyt kookoksen maku ja mukava suutuntuma, mutta kookosta ei ollut mitenkään liikaa.

Kommentit

  1. Näyttävät hurjan makeilta mutta niin hyviltä. Ostin mantelijauhoja ison pussillisen ja pyrin karttelemaan vehnää. Tässä siis resepti minun makuuni, kaikki missä on taateleita ei voi olla muuta kuin hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Ovat aika makeita, mutta lopputulokseen vaikuttaa melkoisesti suklaan makeus. Käytän itse hyvin tummaa suklaata, jotta lopputuloksesta ei tule ihan kauhean makea.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti