Kievin kanaa

Tiedän mitä teillä syödään viikonloppuna. Tai ainakin suosittelen lämpimästi. Kievin kana tuli mieleeni, kun ihmettelin jääkaapin ovessa piileskellyttä maustevoin pätkää. Pätkä oli peräisin elokuun lopun grillailupuuhista, mutta tänään ei jotenkin tehnyt mieli grillata. Pienen aistinvaraisen arviointituokion jälkeen totesin voin olevan syötävää ja hyllyssä köllötti sopivasti myös broilerin rintafileitä. 

Kievin kanan valmistaminen vaatii vähän näpertelyä, mutta lopputulos on kyllä todella palkitseva. Täydellistä talviruokaa. Tai syysruokaa talven odotteluun. Ohje on Yhteishyvältä.



Kievin kana
(neljälle)

4 kpl pulskia broilerin rintafileitä

Maustevoi:
100 g voita
1 valkosipulin kynsi
2 rkl silputtua persiljaa
2 rkl sitruunamehua
ripaus kuivattua rakuunaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Leivitykseen:
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 munaa
2 rkl vettä
1,5 dl korppujauhoja

Paistamiseen: voita ja/tai öljyä

Valmista maustevoi ensin (vaikka päivää tai paria etukäteen). Sekoita pehmenneeseen voihin muut ainekset. Muotoile muovikelmun tai leivinpaperin avulla pötköksi tai levyksi. Laita voi jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan. Leikkaa kovettunut voi paloiksi.

Tee broilerin rintafileisiin taskut terävällä veitsellä. Työnnä taskuihin voipalat ja sulje tasku cocktailtikulla. Sekoita vehnäjauhot ja mausteet keskenään. Laita vehnäjauhoseos, munat rakenne rikottuna ja korppujauhot kukin omalle syvälle lautaselle. Kääntele broilerinpalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna leivityksen kuivahtaa hetki.

Kuumenna paistinpannulla reilu nokare voita ja loraus öljyä. Paista leikkeisiin kullanruskea pinta ja siirrä leikkeet uunivuokaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Tarjoa perunamuusin ja herneiden kanssa.

Kommentit