Valkoviinissä haudutettu varhaiskaali

Juhannukseen on ilmeisesti syytä varautua lämpimin vaattein ja lämpimin eväin. Varhaiskaalista, valkoviinistä ja smetanasta syntyy niin ihanan tuoksuva, pehmoinen ja herkullinen paistos, että bratwurst, ribsit ja muut grillieväät alkavat tuntua lisukkeilta.

Homman idea on peräisin Safkaa-kirjan kakkososasta. Smetanan tosin lisäsin ihan omin neuvoin, ja pienen ripauksen sokeria kanssa. 



Haudutettua varhaiskaalia
(noin neljälle)

1 varhaiskaali
1 sipuli
1 rkl voita
1 dl valkoviiniä
1 prk smetanaa
suolaa
timjamia
pikkuruinen ripaus sokeria

Suikaloi kaali ja sipuli hienoksi suikaleiksi. Kuullota suikaleita pannulla voissa muutama minuutti. Lisää valkoviini, säädä lämpöä matalammaksi ja laita kansi päälle. Anna hautua puolisen tuntia. Lisää smetana ja mausteet. Anna kiehua vielä hetki.

Kommentit

  1. Smetana vei tämän ihan uusiin ulottuvuuksiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, eikö vain. Elämys meinasi ensin jäädä vähän ohueksi.

      Poista

Lähetä kommentti