Pekoni-jauhelihakepakot

En ole oikein päässyt vielä kesäruokien makuun saati ulkoruokintaan ja ideat arki- ja viikonloppuruokiin alkavat taas kerran olla vähissä. Onneksi silloin tällöin postilaatikkoon kolahtaa Maku tai Yhteishyvä, ja vähintään yhtä usein joku bloggari kirjoittaa jostain, jota ehdottomasti pitää kokeilla. 

Nyt vuorossa oli uusin Maku ja sieltä pekoni-jauhelihakepakot. Minulla ei nyt sattunut olemaan Santa Marian bbq-kastiketta, eikä edes omaani, mutta ilmankin pärjättiin. Tein kaveriksi salaattia ja tsatsikia. Tsatsiki on niin hyvää, että olisin hyvin voinut syödä vain sitä.




Pekoni-jauhelihakepakot

400 g jauhelihaa
vajaa 1 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
2 rkl BBQ-kastiketta (Santa Maria, tai joku muu, tai vaikka ilman)
1 pkt pekonia

Lisäksi puisia grillivartaita

Liota puisia grillivartaita vedessä noin tunti. Sekoita jauhelihaan suola ja muut maisteet. Vaivaa taikina tasaiseksi. Muotoile kostetuin käsin massasta tankoja. Pyörittele jokaisen tangon ympärille pekoniviipale. Työnnä kepakoihin varrastikut ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla 15-20 minuuttia. Tai kyllä nämä voi valmistaa myös grillissä. 

Tsatsiki

puolikas kurkku
1/2 tl suolaa
1-2 valkosipulin kynttä
3-4 dl turkkilaista jugurttia
ripaus mustapippuria
pari tl hunajaa

Huuhtele kurkku ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Ripottele kurkun joukkoon suola ja pane se siivilään valustumaan noin puoleksi tunniksi. Painele kurkkua välillä. Kuori ja silppua valkosipulin kynnet. Sekoita jugurtti, kurkku, valkosipuli, hunaja ja pippuri. Anna vetäytyä tunnin verran jääkaapissa ennen tarjoilua.

Kommentit

  1. Kiinnitin itse näihin samoihin kepakoihin huomion, pitää itsekin joskus testata. Ainakin tuota tsatsikia,"myyntipuheesi" ei siis mennyt hukkaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsatsiki on kyllä niin hyvää ja monikäyttöistä! Sopii lihan, kala tai kanan kaveriksi, tai kasvispihveille. Tai tosiaan ihan sellaisenaan;o)

      Poista

Lähetä kommentti