Ilahduttamista

Minua on viime viikolla ilahdutettu monta kertaa: torstaina ystäväni tuli ison ruokakorin ja lastensa kanssa meille syömään. Eli minä tepastelin lasten kanssa päiväkodista kotiin ja kävin valmiiseen pöytään. Ja söin jonkun muun tekemää ruokaa. Herkullista ruokaa. Kuvia ei tietenkään kukaan muistanut ottaa, keskityimme olennaiseen eli rupatteluun ja syömiseen. Mutta palaan kyllä aiheeseen jossain vaiheessa.

Perjantaina naapuri ojensi aidan yli lämpimäisiä - iki-ihanan tiikerikakun. Hän vain halusi antaa minulle jotain mukavaa. Torstain vahingosta viisastuneena tajusin sentään napata kakusta pari kuvaa ennen kuin kakku päätyi parempiin suihin. Täytyy kysäistä ohjetta jossain vaiheessa, koska kakku oli todella hyvää. Lisäksi tulin tästä herkullisesta yllätyksestä hirmu hyvälle mielelle. 

Suosittelen kaikille pieniä ilahduttamistoimenpiteitä. Mitään mutkikasta ei tarvitse loihtia, mutta ihan pienestä yllätyksestä voi seurata iso ilo.
























Alla oleva ohje on Pirkalta. En ole nyt ihan varma, onko tämä täsmälleen yhtä hyvä kuin naapurin ohje, mutta hyvä ohje tämäkin.

Tiikerikakku

200 g voita
2 dl sokeria
3 isoa kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1/2 dl maitoa

Voitele ja jauhota korppujauhoilla kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l). Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta noin 1/3 erikseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.

Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuokaan. Kaada vuokaan tumma taikina ja päällimmäiseksi loppu vaalea taikina. Nostele taikinaa lusikalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi. Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kumoa tiikerikakku vuoasta hieman jäähtyneenä.

Kommentit