Nopea ja ihana kasvis-makkarapata

Kehuin viimeksi innostuneeni uudesta kasvispitoisesta ruokapyramidista ja nyt sitten jo kirjoitan makkarasta. =:-O Mutta kirjoitan kuitenkin, koska viikonloppuna on luvassa lunta ja sen myötä toivottavasti hiihtokelejä. Tämä täyteläinen ja lämmittävä pataruoka on nimittäin todella ihanaa ja sisältää makkaran lisäksi myös onneksi melkoisen määrän erilaisia kasviksia. Sitä paitsi, makkaroissakin on eroja. Valitsin tähän bratwurstia, mutta joku muu mausteinen makkara olisi varmasti sopinut yhtä hyvin. Bratwurstia puolustaa sekin, että siinä on tosi hiukasti tyhmiä lisäaineita.

Ohje on pikkujoulupukin tuomasta upeasta Vinterns goda -kirjasta, tosin otin vapauden lisätä pataan punaista paprikaa ja pinnalle vielä ripauksen tuoretta timjamia.



Kasvis-makkarapata
(noin neljälle)

4 mausteista makkaraa
2 sipulia
1/2 purjosipulia
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
1 punainen paprika
1 parsakaali
200 g herkkusieniä
2 purkkia tomaattimurskaa
2 tl hunajaa
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Pilko sipuli ja purjo suht reilulla kädellä. Silppua valkosipuli. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä viitisen minuuttia. Pilko sillä aikaa paprika ja lisää se pannulle. Paloittele makkara ja lisää sekin pannulle. Puhdista herkkusienet ja paloittele tarvittaessa suurimmat. Lisää herkkusienet pannulle. Lisää tomaattimurska, hunaja ja laakerin lehti. Paloittele parsakaali ja lisää palat pannulle. Anna kiehua kevyesti muutamia minuutteja. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile keitetyn pastan tai riisin kanssa.

Kommentit