Lohi-avokadosalaatti wasabikastikkeella

Viime viikolla julkaistiin uudet ravitsemussuositukset ja minusta setti vaikutti oikein hyvältä. Kolmiokin on päivitetty 2000-luvulle ja näyttää sekä sisällöllisesti että visuaalisesti ihan herkulliselta ja käyttökelpoiselta. 


Suositukset saivat minut tuumimaan meidän viikottaista ruokalistaa ja ainakin tässä vaiheessa päätin vähän lisätä kasvis- ja kalaruokien osuutta. Olen muuten aika riippuvainen tuosta suunnittelustani ja varovaisesti suosittelen sitä muillekin. Se mahdollistaa monipuolisuuden ja tuo vähän lisää minuutteja niukahkoon vapaa-aikaan. Tai minä ainakin vakuuttelen itselleni pääseväni huomattavasti paljon vähemmällä kun en jokapäivätöidenjälkeenväsyneenäjanälkäisenä seiso tuolla lähikaupan tiskillä ihmettelemässä, että mitähän nopeaa sitä tänään...

Sitten tuumasta toimeen. Paljon kasviksia, kalaa, kurpitsansiemeniä ja vielä loraus ihanaa öljypitoista kastiketta päälle. Eli ensimmäisen Safkaa-kirjan lohi-avokadosalaatti wasabikastikkeella. Kirjassa luvataan, että salaatti on melkoisen koukuttavaa. Allekirjoitan väitteen täysin. Joudun tekemään tätä aivan tuota pikaa uudestaan.

Huom. Alla oleva ohje on laadittu niin, että salaatin raaka-aineet ovat yhdelle ja kastike kahdeksalle!





Lohi-avokadosalaatti wasabikastikkeella

yhdelle

100 g erilaisia lehtisalaatteja ja tuoreyrttejä
(esim. rucolaa, basilikaa, pinaattia)
4 pitkittäistä siivua kurkkua
4 pitkittäistä siivua porkkanaa
kurpitsansiemeniä
suolaa
mustapippuria
½ rkl riisiviinietikkaa
avokadoa
muutama lastu sushi-inkivääriä
noin 120 g lohta vajaan sentin paksuisina siivuina

Pese ja kuivaa salaatti. Leikkaa kurkusta ja porkkanasta juustohöylän avulla pitkittäisiä siivuja. Paahda kurpitsansiemenet kuumalla, kuivalla kannulla ja suolaa ne. Puolita avokado, ota kivi pois, ujuta lusikka kuoren ja hedelmälihan valiin ja poista sisus varovasti leikkuulaudalle. Siivuta. Rakenna salaatti lautaselle, sekoita joukkoon suola, mustapippuri ja riisiviinietikka. Lisää kurkku, porkkana, kurpitsansiemenet, inkiväärilastut ja avokado. Mausta ruokalusikallisella wasabikastiketta. Kuumenna paistinpannu savuavan kuumaksi, ripottele pannulle suolaa ja aseta lohet pariloitumaan suolan päälle. Paista noin minuutti per puoli ja nosta lohet annoksen päälle.

Wasabikastike

kahdeksan annosta

½ sitruuna
½ tl suolaa
1 tuubi (45 g) wasabia
1 dl rypsiöljyä

Purista sitruunan mehu kulhoon, lisää wasabi ja suola, sekoita. Kaada huoneenlämpöinen rypsiöljy nauhana koko ajan vispaten, niin että kastike sakenee.

Kommentit