Suolasienet

Ai mitä tein mun isolle rouskukasalle? No en ole syönyt niitä vielä, niin höperö en sentään ole. Tein niistä suolasieniä.

Suolasienet ovat helppo, monikäyttöinen ja tosi herkullinen säilyke, tosin säilöntäpönikkä vaatii kylmätiloja. Tällä hetkellä säilöntä-ämpärini (3 litraa) seisoo jääkaapissa ja kunhan sää viilenee, pönikkä (hah, kuulostaa ihan joltain kotiviiniviritykseltä, tosin on vähän pikkuinen) muuttaa ulkovarastoon. Siellä lämpötila on 5-10 astetta. Sienistä teen sitten sienisalaattia, piirakkaa, keittoa ja muhennosta. Nam.










Suolasienet

sieniä, esim. rouskuja
vettä
karkeaa suolaa

Keitä sieniä vedessä 10 minuuttia. Valuta ja huuhtele ne lävikössä kylmällä vedellä. Purista sienistä vesi 
ja jäähdytä. Lado sienet kerroksittain karkean suolan kanssa puhtaaseen astiaan tai muovirasiaan. Pane päällimmäiseksi suolakerros. Peitä muovikelmulla ja aseta päälle paino, jotta sienet peittyvät kokonaan suolaveteen. Säilytä jääkaapissa. 

Tarkista silloin tällöin, että sienet ovat kokonaan suolaveden peitossa ja lisää tarvittaessa keitettyä, jäähdytettyä suolavettä (1 dl suolaa/ 1 l vettä). Liota suolasienet hyvin ennen käyttöä.

Kommentit