Porkkanamuffinssit

Tein kesällä aika kivalla ohjeella munatonta ja maidotonta mustikkapiirakkaa ja viime viikonloppuna sovelsin ohjetta porkkanamuffinsseihin. Lopputulos on oikein hyvä, näitä syö tämmöinen kaikkiruokainenkin ihan melkein huvikseen (varsinkin jos mitään muuta hyvää ei ole tarjolla). Oikeasti on hyvä osata joku helppo ja monille sopiva leivontajuttu, koska allergiat ja erilaiset ruokavaliot ovat tosi yleisiä. Nämä sopivat siis myös vegaaneille.

Jos munat ja maidot sopivat ruokavalioon, kannattaa kokeilla porkkanakakkua tai -muffinsseja tällä ohjeella. Saman taikinan voi hyvin paistaa kakuksi tai muffinsseiksi. 





Porkkanamuffinssit

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl kanelia
2,5 tl leivinjauhetta
3/4 dl öljyä
2,5 dl kauramaitoa
2 dl porkkanaraastetta

Kuorrute:
75 g maidotonta margariinia
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
(pieni loraus vettä tai sitruunamehua)

Koristeluun esim. mantelirouhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita öljy, kauramaito ja porkkanaraaste keskenään. Lisää kuivat aineet viimeksi mainittuihin. Kääntele varovasti tasaiseksi, vältä turhaa sekoittamista. Jaa taikina 12 muffinssivuokaan ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä tai pursota jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele vaikka mantelirouheella.

Kommentit

  1. Hei, kuinka monta muffinssia tästä taikinasta suunnilleen tulee? :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti