Siivouspäivä ja tomaatti-vuohenjuustopiirakka

Meillä piti olla tänään ilmapalloja, pieniä hampurilaisia, pieniä vieraita, isompia vieraita ja kakkua eli synttärit osa 2/2. Mutta eipäs olekaan. Pikkusiskolle nousi melkoinen kuume eilen illalla, juuri sillä aikaa kun kasasin ostoskärryä täyteen synttärieväitä. Nappula on onneksi jo kunnossa, mutta minä ehdin siirtää kemut tulevaisuuteen. Jääkaappi on siis täynnä ruokaa ja minulla oli yhtäkkiä runsaasti vapaata vapaa-aikaa. 

Huomisen siivouspäivän ja erään hienon blogin innoittamana pidin pientä siivouspäivää keittiössä. Raivasin ja uudelleen järjestelin keittiön kaappeja. Löydöksistäni valitettavasti vain harva päätyy kirpputorille, tyydyin lähinnä kompostin ja roskiksen täyttämiseen. Ruuan poisheittäminen on aina todella harmillista, mutta en yksinkertaisesti pysty nielemään enää mitään riisikermasta tehtyä ruokaa tai riisijauhosta leivottua leivonnaista. Enkä odota sitä muiltakaan. Pikkusisko on viettänyt aivan riittävän pitkän osan elämästään ilman vehnää, kauraa ja ruista, syököön siis niitä nyt. 

Siivouspäivä on muuten mainio keksintö, vaikka en aiokaan huomenna pystyttää pihallemme kirpputoria. Se näyttää äkkivilkaisulla (katselin myyntipaikkoja) kasvavan kasvamistaan ja toivottavasti innostavan ihmisiä kierrätykseen ja harkitsevampaan kuluttamiseen. 

Iltapalaksi piti tehdä jotain hyvää. Synttäreille tarkoitetut pikkutomaatit päätyivät piirakkaan, jonka ohjeen bongasin Koti ja keittiö -lehdestä (olisiko ollut joku viime vuoden numero?!). Pikkusen jalostin tuota täytettä kermalla, sitä kun on tuolla kaapissa nyt runsain mitoin. Ja pohjankin tein toisella ohjeella.



Tomaatti-vuohenjuustopiirakka

Pohja:

150 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
vajaa 2 rkl vettä

Täyte:
pari rasiaa kirsikkatomaatteja
2 prk pehmeää vuohenjuustoa
0,5 dl kermaa
timjamia
mustapippuria
ripaus suolaa
loraus oliiviöljyä

Nypi voi ja jauhot tasaiseksi muruseokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna tekeytyä kylmässä puolisen tuntia. Huuhtele ja halkaise sillä aikaa tomaatit. Sekoita vuohenjuusto ja kerma tasaiseksi. Kauli huilannut taikina piirakkavuoan kokoiseksi levyksi ja nosta vuokaan. Levitä pohjan päälle vuohenjuustoseos ja asettele päälle tomaatit. Mausta tomaatteja timjamilla, mustapippurilla ja suolalla. Lorauta tomaateille vielä vähän oliiviöljyä. Paista piirakkaa 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä.

Kommentit

  1. Onpa herkullisen näköistä piirakkaa! Mun on koko viikon tehnyt mieli vuohenjuustoa, ja tänään sitten otin ravintolassa työviikonpäätteeksi vuohenjuustohampurilaisen - joka oli niin keskinkertainen, että oikein harmitti. Täytyy varmaan pyöräyttää tällainen piirakka (kun kerran säästin ne piirakkavuoatkin ;) Kiitos linkkaamisesta).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tosi inspiroitunut sun laatikkopuuhista, kaikkien pitäisi kokeilla. Olen viimeisen vuoden aikana raivannut romujamme kirppikselle kahdesti ja se on kyllä aika virkistävää.

      Tuommoiset keskinkertaiset purilaiset ovat kyllä aika harmillisia:o/ Piirakka on jees, mutta tomaattien pitää kyllä sitten olla oikein hyviä.

      Poista

Lähetä kommentti