Grillatut ahvenet

Äitienpäivänä syötiin muutakin kuin kakkua. Nimittäin ahventa. Ja vaikka uuni ja keittotaso ovat uusia ja hienoja, päädyimme lykkäämään ahvenet grilliin. Ai että olikin kesäistä. 

Ahvenen kyytipojaksi tein perunasalaattia ja jugurttikastiketta (turkkilaista jugurttia, tilliä ja ruohosipulia, pikkusen sinappia, sitruuna- tai limemehua, ripaus sokeria ja suolaa). Valkoviini olisi myös ollut paikallaan, mutta kukaan ei muistanut laittaa sitä kylmään.

 
Grillatut ahvenet

1 pulska ahven / ruokailija
nippu tilliä
kevätsipulin varsia
pari limeä
suolaa ja pippuria

Perkaa (älä suomusta, mutta poista kidukset) ja huuhtele ahvenet. Mausta kalat sisältä suolalla ja pippurilla. Täytä kalat tillillä, kevätsipulin varsilla ja limen lohkoilla. Sulje massu cocktail-tikulla. Grillaa kaveruksia yhteensä noin vartin verran välillä käännellen. Kypsän kalan tunnistaa siitä, että evät irtoavat kevyesti. 




Kommentit