Hitaasti kypsytetyt karitsanpotkat

Meillä on pieni tauko possun järsimisessä, ehkäpä jollain muullakin? Panin pataan karitsaa, luineen päivineen ja jätin padan uuniin kuudeksi tunniksi. Palkinnoksi kärsivällisyydestä sain ihanaa, suussasulavaa talviruokaa.

Lihat kannattaa ottaa sulamaan päivää ennen aiottua valmistamista. Sulamisen alkuun päässeet lihat voi laittaa marinoitumaan vaikkapa yön ajaksi.



Hitaasti kypsytetyt karitsanpotkat

4-6 karitsanpotkaa

marinadi:
4-5 valkosipulin kynttä
1 pieni sipuli
3 rkl öljyä
3 rkl soijakastiketta
2 tl kuivattua timjamia
2 tl kuivattua rosmariinia
1 tl suolaa
1 sitruunan mehu
pari rkl hunajaa

Pilko valkosipuli ja sipuli hienoksi. Sekoita kaikki marinadin ainekset. Pakkaa karitsanpotkat vaikkapa isoon kaksinkertaiseen pakastepussiin ja kaada marinadi päälle. Anna marinoitua muutamia tunteja tai yön yli.

Pataan:

marinoidut karitsanpotkat
pari pientä sipulia tai yksi iso
1 tl suolaa
mustapippuria
laakerinlehti
3 dl lihalientä
3 dl punaviiniä
(pari porkkanaa, pala selleriä ja palsternakkaa sopii sekaan myös ihan hyvin)

Aseta karitsanpotkat pataan luut ylöspäin. Viipaloi valkosipulit ja sipulit. Lisää ne pataan. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Lisää laakerinlehti. Kaada pataan lihaliemi ja punaviini. Kypsennä pataa 120 asteisessa uunissa 4-6 tuntia.

Liemen voi suurustaa herkulliseksi kastikkeeksi, tosin mehevät potkat eivät välttämättä kastiketta kaipaa. Nokare peruna-kukkakaalimuusia ja raikasta salaattia riittää.



Napero tykkää tämmöisistä luisista ruhonosista. Onkohan tuo periytyvää?

Kommentit