Broileri-ohrasalaatti

Selailin juttujani taaksepäin ja totesin, että olenpas blogannut laiskasti salaateista. Siis kaikista muista paitsi caesar-salaatista, josta olen tainnut jankuttaa kyllästymiseen asti. Se vain jostain syystä on sellaista, johon minä en kyllästy millään. Samaan joukkoon kuuluu pitsa ja sushi. Muutoin minulla tulee kiintiö aika helposti täyteen. Mieheni voisi luultavasti syödä samaa ruokaa vaikkapa joka lauantai, mutta minä en kyllä moiseen pysty. No ehkä just sushi menisi, mutta ei kyllä mikään muu.

Tein tämmöisen sunnuntain ristiäisten ruokapöytään, mutta ruokaisa salaatti sopisi hyvin myös saunailtaan tai vaikkapa evääksi töihin.


Broileri-ohrasalaatti
(neljälle ruokalijalle, jos tämä on pääruoka)

4 kpl broilerin rintafileitä
(öljyä, paprikajauhetta, valkosipulia, ripaus currya, suolaa, pippuria, ripaus currya)
1,5 dl täysjyväohraa
pala kesäkurpitsaa
puolikas punainen paprika
1 suolakurkku (tai kourallinen coctailkurkkuja)
pussillinen vihreitä papuja
1 purkki säilykepersikoita

Kastike:
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl valkoista balsamicoa
1 rkl sinappia

Pinnalle reilusti ruohosipulia.

Mausta broilerin rintafileet ja kypsennä uunissa (225 astetta, vajaa vartti) tai pannulla. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten kuutioiksi. Keitä ohra pakkausohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota niitä pannulla kymmenisen minuuttia. Keitä papuja muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Paloittele suolakurkku ja säilykepersikat. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada salaatin joukkoon. Sekoittele ja anna maustua muutaman tunnin ajan. Silppua pinnalle reilusti ruohosipulia. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Kommentit