Omenasämpylät

Omenoita on edelleen reilusti, varmaan muillakin kuin meillä, joten nyt kannattaa olla luova. Omena sopii hienosti mm. sosekeittoihin. Raastoin yhden omenan sämpylätaikinan sekaan täältä matkitun idean mukaisesti ja lopputulos olikin aika kiva. Taikina oli kyllä jotenkin hassun löperöä ja tahmeaa, mutta se kohosi ihan kiltisti. Ja sainpa sen oikein pyöriteltyä sämpylöiksikin, kunhan samalla pöllytin jauhoja kovasti.



Omenasämpylät

3 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 dl omenaraastetta
2 rkl öljyä
1 pss kuivahiivaa
3 dl sämpyläjauhoja (laitoin tavallisia vehnäjauhoja)
noin 4 dl hiivaleipäjauhoja

Sekoita lämpöiseen veteen suola, siirappi, öljy ja huoneenlämpöinen omenaraaste. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja lisää jauhot nesteeseen. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi. Kumoa taikina hyvin jauhotetulle leivinpöydälle ja leivo sämpylöiksi. Anna kohota pellillä noin 15 minuuttia. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Kommentit