Paahtopaisti ja nektariinisalsa

Selasin tässä ruokakuviani inspiraation löytämiseksi, pitäisi nimittäin keksiä helposti valmistettavaa ja ruokaisaa purtavaa melkoiselle joukolle. Silmiini osui paahtopaisti ja nektariinisalsa (ohje taisi olla Glorian ruoka & viini -lehdessä kesällä 2010), heti tuli vesi kielelle. En jostain syystä ole edes blogannut niistä, nyt heti korjaan tilanteen.

Tarjoilin näitä pari vuotta sitten eräissä kesäjuhlissa. Paahtopaisti on tietysti aina hyvää, mutta tätä nektariinisalsaa kannattaa kaikkien kyllä kokeilla nyt heti kun nektariinit ovat parhaimmillaan. Se sopii erilaisten grilliruokien kyytipojaksi tai vaikkapa tortillojen seuraan (jos vaikka kävisi niin höperösti, että sää ei suosisi grillaamista...). Ja ihanan kaunistakin ruokaa se on!




Paahtopaisti

paahto- tai sisäpaisti (nautaa tai hirveä, kuten kuvassa)
suolaa ja mustapippuria

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Puoli tuntia ei riitä mihinkään, pari tuntia alkaa olla lähempänä totuutta ja mehevää paistia. Paistin voi ruskistaa kuumalla pannulla voin ja öljyn seoksessa, mutta se ei ole välttämätöntä. Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä siihen lihalämpömittari. Kypsennä paistia 125 asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 55 astetta (tasaisen vaaleanpunainen kuten kuvassa) tai 60 astetta, jos haluat kypsemmän lopputuloksen. Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria. Kiedo paisti folioon ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia. Leikkaa paisti poikkisyin viipaleiksi.

Nektariinisalsa

3-4 nektariinia
2 isoa tomaattia
1 punasipuli
1 mieto punainen chilipaprika
2 dl persilja hienonnettuna
1 limetti (3 rkl mehua)
1 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
1/4 tl suolaa

Kuutioi nektariinit ja tomaatit. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna halkaistu chili, josta on poistettu siemenet. Sekoita nektariinit, tomaatit, sipuli, chili ja persilja keskenään. Purista limetistä mehu ja sekoita joukkoon öljy, hunaja ja suola. Kaada kastike salsan joukkoon. Nosta viileään jäähtymään ja tekeytymään hetkeksi.


Kommentit

  1. Ihanan näköistä tuo salsa, pakko kokeilla kyllä ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se on kyllä tosi hyvää. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

      Poista
  2. Tätä yhdistelmää on pakko kokeilla! Kiitos vinkistä:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti