Munaton, maidoton ja vehnätön muffinssi

Lupaan kohta lopettaa nää -ton ja -tön-päivitykset, mutta pari juttua vielä tulee. Yritän myös jossain vaiheessa skarpata sen verran, että kokoan "allergiaohjeet" omalle sivulleen. Toistaiseksi (eli niin kauan kuin pienempi marakatti nukkuu niin huonosti kuin nukkuu) nämä lilluvat täällä muiden seassa. Jonkun asteinen tietoisuus ruokavalioista alkaa kuitenkin olla hyödyllistä kenelle tahansa lapsiperheelle, sen verran yleisiä erilaiset ruoka-aineallergiat valitettavasti ovat.

Tein siis kokeilumielessä muffinsseja riisijauhosta ja lopputulos oli yllättävän hyvä. Kyllä näitä paremman puutteessa syöpi. Ohje on edelleen muokattu tästä, joka taas on alunperin muokattu Myllyn Parhaalta kopioidusta ohjeesta. Kuorrutetta en alkanut näille itselleni tehdyille muffinsseille loihtimaan, mutta laitan ohjeen tuohon alas mukaan.


Suklaa-banaanimuffinssit


3,5 dl täysjyväriisijauhoja (saa hyvin varustelluista ruokakaupoista)
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g margariinia sulatettuna (Sininen Keiju taitaa olla se allergisten suosikki)
1 dl banaanisosetta
2 dl riisikermaa

Kuorrute:

100 g margariinia sulatettuna
2 rkl kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
tomusokeria
koristeita

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet varovasti sekoittaen, kerma viimeiseksi. Sekoita taikinaa vain sen verran, että kaikki aineet ovat tasaisesti sekaisin. Kaada tai pursota taikina paperisiin muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia.

Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi ja levitä muffinsseille. Koristele haluamallasi tavalla.

Kommentit