Tomaatti-avokadosalaatti

Kesän kivoin salaatti on ehkä tässä. Helppo, raikas ja monipuolinen sekoitus sopii tosi erilaisten ruokien lisukkeeksi ja pienesti tuunattuna se käy lounaasta tai iltapalasta. Olen syönyt tätä koko kevään, eikä vieläkään kyllästytä. Aion syödä tätä myös juhannuksena. Ja kesälomalla. Monta kertaa.

Perusainekset ovat olleet suurinpiirtein samat joka kerta, mutta välillä olen lisännyt joukkoon papuja, fetajuustoa, auringonkukansiemeniä tai katkarapuja. Salaatti sopii kivasti myös tortillalettujen täytteeksi. Ohje on valitettavasti taas vähän summittainen, mutta pikkuisen kokeilemalla löytyy varmasti se juuri itselle mieleinen maustaminen.



Tomaatti-avokadosalaatti

1 iso avokado
2 tomaattia
1/2 pientä punasipulia
pätkä chiliä
oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa
pippuria
tuoretta korianteria

Leikkaa avokado ja tomaatti paloiksi. Hienonna punasipuli ja chili. Sekoita kasvikset. Lisää pari rkl oliiviöljyä, loraus sitruunamehua ja hienonnettua korianteria. Sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Jos homma tuntuu happamalta, voit ripauttaa salaatin joukkoon myös pikkuriikkisen sokeria. 

Kommentit