Paprika+kesäkurpitsa+feta

Vielä on kesää... eikun kesäkurpitsaa jäljellä. Vai onko? Jos on, niin loput kannattaa lykätä uuniin paprikan ja fetajuuston kanssa. Toistan itseäni nyt pahan kerran: kirjoittelin tästä viimeksi reilut kolme vuotta sitten. Värikäs kasvisgratiini on ihana pikkuruoka sellaisenaan (riippuu toki vähän annoskoosta) tai hurmaava lisuke mille tahansa.

Olen blogannut todella laiskasti viime aikoina, mutta nyt vapaan vapaa-ajan määrä näyttäisi pikku hiljaa lisääntyvän. Välillä kyllä tekisi mieli kirjoittaa jostain muustakin, vaikka treenaamisesta, mutta sellaisia juttuja tulisi kyllä aika harvakseltaan.




Kesäkurpitsa-paprikapaistos

1 kesäkurpitsa
2 punaista paprikaa
paketti fetajuustoa
oliiviöljyä
mausteeksi erilaisia yrttejä ja mustaa pippuria myllystä
ripaus suolaa

Pese ja viipaloi kesäkurpitsa ja paprikat. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä. Asettele kesäkurpitsa- ja paprikaviipaleet limittäin vuokaan. Ripauta kasviksille aavistus suolaa. Murustele päälle fetajuusto. Lisää mausteita, erilaiset yrttisekoitukset ovat hyviä, kunhan niissä ei ole suolaa. Lorauta koko komeuden päälle oliiviöljyä. Paista 200 asteessa reilu puolituntia kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Tarjoa grilliruokien kaverina tai vaikka kevyenä lounaana sellaisenaan.

Kommentit