Parsakaalisalaatti

Joku taas höpötti täällä, että aikoo käyttää enemmän kasviksia ja tehdä enemmän kasvisruokia. Tuumasta toimeen. Tosin sitten tein tuon viimeksi mainitun aikeen tyhjäksi paistamalla rasiallisen pekonikuutioita salaatin sekaan. Mutta ei haitannut. Salaatti oli nimittäin todella ihanaa. Ja pekonin voi kyllä jättää poiskin, en usko, että lopputulos siitä kovasti kärsii.

Ohjeen bongasin Henri Alénin Vuoden keittokirjasta. Salaatti on kuulemma klassikko Tanskassa, tosin siellä kastike tehdään yleensä majoneesista. Henkka oli vaihtanut majoneesin jogurttiin, varmaankin pelkästään hyvä idea.


Parsakaalisalaatti

500 g parsakaalia
1 punasipuli
1-2 hapanta omenaa
1 rkl auringonkukansiemeniä tai kurpitsansiemeniä
1 rkl rusinoita tai kuivattuja karpaloita
4 siivua pekonia

Kastike:
1,5 dl luonnonjogurttia
2 tl hunajaa
1 rkl kokojyväsinappia
1 rkl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria

Jos haluat salaattiin pekonia, paista se ensin rapeaksi pannulla ja aseta kuivumaan talouspaperin päälle. Puhdista parsakaali ja revi kukinnot pieniksi. Pane ne kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna parsakaalin kypsyä kuumassa vedessä 2 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmän veden alla. Huuhtelu varmistaa, että parsakaalin väri pysyy kirkkaan vihreänä. 

Pilko punasipuli ja omena. Pane parsakaali, punasipuli ja omenat kulhoon ja sekoita. Lisää siemenet ja rusinat ja kuivatut karpalot. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita kastike varovasti salaattiin. Halutessasi koristele salaatti paistetuilla pekoninmuruilla.

Kommentit