Puolukkasinappi

Kinkku ei ole mitään ilman kunnon sinappia. Kunnon sinappi on makeaa ja väkevää, mieluiten mummon ohjeella tehtyä. Jos kuitenkin liian hurja on aivan liian hurjaa, tai jos vaikka ei pidä sinapista ylipäätään, kannattaa kokeilla puolukkasinappia. 

Marttojen ohjeella tehty sinappi on kaunista ja jouluista, ja tosi herkullista, jotenkin lempeää. Aloin taas haaveilla mausteisista joulumakkaroista. Vielä ehtisi... No, jos vielä makkaratuttaa huomenna, niin käväisen lähikaupan palvelutiskillä. En ala enää tuota nyt suhteellisen siistiä keittiötä sotkemaan.




Puolukkasinappi

2 dl puolukoita
2 dl sokeria
1/2 dl öljyä
1 tl maissitärkkelystä
1 tl suolaa
1/2 - 3/4 dl sinappijauhetta

Soseuta puolukat sauvasekoittimella. Kaada sose kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri, öljy, maissitärkkelys ja suola. Kuumenna seos kiehuvaksi, sekoita koko ajan. keitä seosta pari kolme minuuttia niin, että seos sakenee. Nosta kattila levyltä ja sekoita sinappijauhe joukkoon.
Kaada sinappi kuumennettuun lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit