Muumionakit ja kurpitsamuffinssit

Halloweenin kunniaksi kaiversimme kurpitsasta lyhdyn, käärimme nakkeja muumioiksi ja leivoimme kurpitsamuffinsseja. Tein vielä nakkien kaveriksi potato skins lähinnä nimen vuoksi. SandWichit olivat myös mielessä, mutta ehkä sitten ensi kerralla. Palaan noihin perunankuoriin vähän myöhemmin.

Nyt istun täällä karkkikulhon kanssa odottamassa, josko joutuisin valitsemaan karkin ja kepposen välillä. Pikkasen alkaa näyttää siltä, että valitsen vain kirpeän pääkallon ja noitapillin välillä. Eilen ovikello soi lupaavasti ja ehdin jo ajatella, että joku olisi vähän ottanut varaslähtöä halloweeniin. Ei ollut. Se olikin partiolaisten joulukalenteri, lähellä sydäntä sekin.


Muumionakit ovat aika helppoja toteuttaa. Viisivuotias noita kääri jo tosi hienosti ja kolmevuotias kissakin kääri ihan kummasti muumioita. Valmiita muumioita ei paljon kuvailtu, koska kissan pää osui ikävästi pöydän kulmaan. 

Idean ja ohjeen nakkeihin bongasin Peggyn pienestä punaisesta keittiöstä, siellä kuvia myös valmiista muumioista. Valitettavasti ostamani iso lehtitaikinalevy oli rikki, joten kikkailimme lyhyiden kääreiden kanssa. Pidemmät kääreet olisi tietysti olleet paljon hienommat.


Tein kurpitsamuffinssit vanhalla tutulla ohjeella, jota aina sovellan kun tarvitsen jotain munatonta ja maidotonta mutta hyvää ja kuohkeaa leivonnaista.

Kurpitsamuffinssit

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl kanelia
1 tl inkivääriä
2,5 tl leivinjauhetta
3/4 dl öljyä
2,5 dl kauramaitoa
2 dl kurpitsasosetta (purkista tai itse tehtyä: kaavi kurpitsan sisus kulhoon ja aja sauvasekoittimella sileäksi)

Kuorrute:
75 g maidotonta margariinia
3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl inkivääriä
(pieni loraus vettä tai sitruunamehua)

Koristeluun esim. mantelirouhetta tai jotain muita hileitä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita öljy, kauramaito ja kurpitsasose keskenään. Lisää kuivat aineet viimeksi mainittuihin. Kääntele varovasti tasaiseksi, vältä turhaa sekoittamista. Jaa taikina 12 muffinssivuokaan ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä tai pursota jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele vaikka mantelirouheella.
Nyt sitten vihje sisäänostajille: hommatkaa ensi syksynä hyvissä ajoin kurpitsasosetta. 


Kommentit