Haukimurekepihvit ja kaprisvoi

Hauki on kiva kala, koska se on suhteellisen edullista, sitä on hyvin saatavilla ja se tarttuu aika kiltisti vieheeseenkin. Kesämökillä voi melkein luvata, että haukea on saatavilla. Ja jos nyt kalastus ei satu olemaan lähipäivinä mielessä, niin hauki on suhteellisen edullista ihan kaupastakin pyydystettynä.

Ehdotan, että kaikki tekevät viikonloppuna haukimurekepihvejä. Ne ovat aivan mahtavan herkullisia. Älkääkä vaan jättäkö kaprisvoita väliin, se on mahtava piste iin päälle ja tosi helppo valmistaa.



Ohje on Safkaa-kirjasta, kuten niin moni muukin ihana ohje.

Haukimurekepihvit

(neljälle 12 kappaletta)

500 g haukifileetä
2 kananmunankeltuaista
2 dl kuohukermaa
2 kananmunanvalkuaista
2 tl sitruunamehua
1 tl suolaa
valkopippuria
5 tippaa tabascoa
voita paistamiseen

Poista haukifileestä suurimmat ruodot. Leikkaa kalafile pienemmiksi paloiksi. Laita kalanpalat, suola, valkopippuri ja tabasco monitoimikoneeseen. Aja seosta minuutin verran, lisää keltuaiset ja surruta menemään.

Vatkaa valkuaiset kevyesti kulhossa, lisää vaahto monitoimikoneeseen. Napsauta kone päälle ja ajele, kunnes seos on tasainen. Lisää kerma ohuena norona seokseen koneen käydessä. Kun massa on tasainen, kaavi se kulhoon ja laita jääkaappiin asettumaan. Puolisen tuntia riittää, toki voit jättää massan myös odottamaan aamua.

Lämmitä uuni 160-asteiseksi. Laita iso paistinpannu keskilämmölle ja paistinpannuun nokare voita. Varustaudu paistamiseen ison lusikan ja vesilasin kanssa. Kastele lusikka veteen, ota siihen kalamassaa ja laita massa pannulle paistumaan. Taputtele varovasti massa pihviksi. Paista kaksi minuuttia, käännä ja paista vielä minuutti. Siirrä pihvit voideltuun uunivuokaan odottamaan. Paista loput pihvit parissa erässä. Laita vuoka uuniin loppukypsennystä varten. Kymmenisen minuuttia riittäää. Laita pihvien päälle kaprisvoita ja tarjoa perunamuusin kanssa.

Vinkki: Massa onnistuu parhaiten, kun ainekset ovat jääkaappikylmiä.

Kaprisvoi

60 g voita
2 rkl etikkaan säilöttyjä kapriksia hienonnettuna

Sulata voi pienessä kattilassa, lisää pilkotut kaprikset. Kaada kaprisvoi valmiiden kalapihvien päälle.

Kommentit

  1. Haukimurepihvit ovat maiskis! Kalamies kotonani vain rähisee hauen ostamisesta, mutta ei kyllä ehdi laittamaan rikkaa ristiin kalastuksen tiimoilta. Ehkä sitten kuitenkin kalatiskin kautta huomenna...

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä silloin tällöin kannattaa kalastaa ihan kalatiskiltä, ellei sitä haukea muuten ilmaannu jääkaappiin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti