Makea possun niska

Grillaussäät hävisivät yhtä nopeasti kuin alkoivat ja viime viikonloppuna grilliin aiottu possunniska päätyi uuniin. Niska eli ehkä tutummin kassler ei taida olla maailman naisellisin ruoka, noin niin kuin äitienpäivää ajatellen, mutta tälle äidille se kyllä maistui. Sitä paitsi, kassler tuskin epäonnistuu, jos vaikka keittössä häärisi sunnuntaina vähän vähemmän kokenut kokki.

Ohjeen nappasin talteen printti-Kotiliedestä (4/2014), pikkusen säädin mausteita. Lopputulos oli ihana ja erityisesti glasyyri oli kovasti mieleeni. Aion soveltaa sitä heti uudestaan kunhan grillauskelit palaavat.


Makea possun niska
8 annosta

noin 2 kg porsaan niskaa 
2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl currya (alkuperäisessä ohjeessa 1 rkl)
puolen sitruunan mehu
vettä

Pannulle
4 sipulia
1 kokonainen valkosipuli

Kuorrutus
1 dl muscovadosokeria
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl soijakastiketta
paistolientä

Huuhdo ja kuivaa lihapala. Sekoita suola, pippuri, inkivääri ja curry. Hiero seos lihan pintaan ja nosta liha uunivuokaan. Kaada päälle sitruunamehu. Kuori ja halkaise sipulit, lado ne vuokaan. Poista valkosipulista ulkokuoret, leikkaa kärjet ja nosta kokonaisena vuokaan. Kaada vuokaan vähän vettä ja kypsennä 150 asteisessa uunissa 4 tuntia välillä lihapalaa paistoliemellä valellen.

Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä seos lihan pintaan. Laske lämpötila 100 asteeseen ja kypsennä vielä noin tunti. Tarjoa kuumana tai kylmänä. 

Lisäsin kypsennyksen puolivälissä uunin vähän kuorittuja ja lohkottuja punajuuria.

Kommentit

  1. Tää oli ihan mielettömän hyvää!!
    Bongasin tämän ohjeen viime viikon torstaina ja hetihän sitä oli lauantaina tehtävä omille synttäreille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit! Ja kiva kun jätit viestiä. Kassler on vähän aliarvostettua, mutta minusta ihanaa. Varsinkin tuolla glasyyrilla...

      Poista

Lähetä kommentti