Speltti-siemennäkkäri

Tammi-helmikuun vaihteessa vietetään viljaviikkoa ja sen kunniaksi säädin siemennäkkäriin spelttiä. Olen yleensä tehnyt näkkärini maissijauhosta, mutta speltti on kyllä takuulla terveellisempää ja kotoisampaa. Ja ainakin melkein yhtä hyvää. 

Jos se lohi-avokadosalaatti on koukuttavaa, niin niin on tämäkin. Pellillinen menee viikossa ihan helposti ja tunnustan olevani melkein yksin syypää siihen.

Siemennäkkäri

2 dl spelttijauhoa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl sesaminsiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 tl suolaa
0,5 dl ruokaöljyä
reilu 2 dl kiehuvaa vettä


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja lopuksi kiehuva vesi. Sekoita tasaiseksi. Taputtele leivinpaperin päälle uunin pellille oikein ohueksi levyksi (käytän taputteluapuna pakastepusseja käsissä).
 
Jaa taikinapyörällä tai veitsellä neliöiksi. Paista 150 asteessa noin tunti. 
 
Suolan ystävät ripsauttavat levylle ennen paistamista vielä ripauksen jotain hyvää sormisuolaa.

Kommentit

  1. Siemennäkkäri on niin hyvää! Olen mättänyt näkkäriin mitä vain ryynejä, jauhoja ja siemeniä kaapissa on kulloinkin ollut. Mä olen taputellut levyä kylmällä vedellä kostutetuilla käpälillä, mutta pussikin varmaan toimii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun itsehillintä pettää ihan totaalisesti näiden kanssa. Järkkyä suorastaan.

      Mun käpäliin tuo taikina tarttuu, oli kädet märät tai ei ja se on ärsyttävää. Kokeilin öljyäkin käsissä, mutta ei siitä tullut oikein mitään. Muuta hankalaa tässä ei sitten olekaan, eikä tuokaan nyt niin kovin hankalaa ole.

      Poista

Lähetä kommentti