Lindströmin mureke

Lindströmin pihvit on yksi arkiruokasuosikeistani, mureke muotoutuu uunikuntoon pikkusen nopeammin, mutta viipyilee uunissa sitten pidempään. Erinomaista ruokaa siis jos haluaa vaikka käväistä vähän ulkoilemassa ja tulla melkein valmiiseen pöytään. Siis jos nyt joku vahingossa haluaa tuolla sateessa ulkoilla. En yleensä jurnuta säästä, kun en sille mitään voi, mutta nyt alkaa tuo harmaus jo vähän tökkimään. 

Mutta hyvä ruoka - parempi mieli:o) Ja tämä on myös aika kaunista. Lapsetkin olivat innoissaan pinkistä ruuasta.

Ohje on muokattu Safkaa-kirjan pihveistä, joita olen tehnyt jo monen monta kertaa. Tein jälleen myös saman ihanan sipulisen kastikkeen murekkeen kyytipojaksi.

Sitten askartelin vähän blogin kanssa. Lupailin lisää käyttäjäystävällisyyttä ja tein nyt tuohon oikealle tuommoisen pienen valikon, josta pääsee vähän jäsenneltympään esitykseen tänne (ja vanhaankin blogiini) kirjoittamistani ruokaohjeista. Alkoi nimittäin omat hermot mennä tuon pilven kanssa, se toki on varuiksi vielä tallella. 

Ulkoasu on tällä hetkellä kamala raakile, koska blogger ei ole ollut yhtään tottelevainen, mutta jatkan sen työstämistä sitten joskus. Palaute on oikein tervetulletta, toimimattomia linkkejä sun muuta höppänää on syntynyt askartelun sivutuotteena varmasti todella paljon.



Lindströmin mureke

500 g jauhelihaa (kirjassa oli sika-nauta, minä kaivoin pakastimen uumenista hirveä)
3-4 tuoretta, keskikokoista punajuurta
1 dl korppujauhoja
n. 2,5 dl kermaa
2 kananmunaa
3 rkl etikkaan säilöttyjä kapriksia pilkottuna
suolaa (n. 1 tl)
valkopippuria

Sipuli-kermakastike

voita paistamiseen
2 sipulia
2 dl kermaa
suolaa ja mustapippuria

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla terällä. Sekoita korppujauhot ja kerma, anna turvota noin 5-10 minuuttia. Laita isoon kulhoon jauheliha, suola, valkopippuri ja kananmunat. Sekoita. Lisää korppujauho-kermaseos, punajuuriraaste ja kaprikset. Sekoita tasaiseksi massaksi. Paista koepihvi ja maista. Lisää tarvittaessa mausteita. Peitä taikinakulho kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa hetken verran. (Tai yön yli, jos mahdollista.) 

Sipaise uunivuuan pohja öljyllä. Muotoile lihataikina kostutetuin käsin murekkeeksi vuokaan ja paista 175 asteessa noi 45-60 minuuttia. Paistoaika riippuu murekkeen koosta ja muodosta.

Viipaloi sipulit ja kuullota ne pehmeäksi paistinpannussa, nokareessa voita noin viiden minuutin ajan. Lisää kerma ja anna kiehua tovin, jolloin kastike sakenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kommentit