Kukkakaali-broilericurry

"Parempaa kuin makaronilaatikko", sanoi raati, jonka keski-ikä on vajaa neljä vuotta. Molemmat ottivat reippaasti lisää ja kauhoivat curryn tyytyväisenä menemään. Siinä ei paljon purjo haitannut menoa, vaikka se leikkuulaudalla näyttikin likoista todella arveluttavalta.

Tämä oli kyllä myös minusta todella hyvää, ja mikä parasta, puolessa tunnissa valmista. Himmailin melkoisesti mausteiden kanssa suhteessa alkuperäiseen ohjeeseen, koska en ollut varma kaapista löytyneen currytahnan voimakkuudesta. Ja oli ihan hyvä, että himmailin. Kokeneemmat laittakoot lisää currytahnaa ja chiliä.




Kukkakaali-broilericurry
(Ohje: Maku)

500 g broilerin rintafileitä
2 rkl öljyä
1 purjo
2 valkosipulinkynttä
1-3 rkl currytahnaa
1 kg kukkakaalia
3 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
0,5 dl makeaa chilikastiketta
1 rkl chilirouhetta (tai maun mukaan ripaus chilijauhetta)
2 dl kanalientä
4 dl kookosmaitoa
1/2 tl suolaa
2 rkl tuoretta korianteria
(pari rkl sitruuna- limemehua)

Paloittele broilerinrintafileet. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihapalat. Viipaloi halkaistu, huudeltu purjo vinottain. Hienonna valkosipulinkynnet. Lisää molemmat pannulle ja jatka paistamista miedommalla lämmöllä. Lisää pannulle currytahna ja sekoita. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja lisää pannulle, sekoittele aineksia. Lisää mausteet, kanaliemi ja kookosmaito. Anna kiehua hiljalleen kannen alla muutama minuutti. Tarkista maku ja mausta lisää, jos haluat. Lorauta sekaan hieman sitruuna- tai limemehua. Ripota kukkakaali-kanacurryn päälle korianterisilppu. Tarjoa kukkakaali-kanacurry keitetyn riisin kanssa.

Kommentit