Luukku 22: Viikuna-mozzarellasalaatti

Hesari kokosi joukon ihania jouluruokaohjeita ja ehdotti tätä kaunista salaattia joulupöytään vaihtoehdoksi niille, joille perinteiset jouluruuat eivät maistu. Meillä sillit, silakat, kinkku ja laatikot tekevät niin hyvin kauppansa, että tällainen rehevä salaatti tarjotaan mieluummin välipäivinä tai joululahjavalvojaisissa.

Suosittelen valkkaamaan mozzarellan huolella, kunnon puhvelimozzarella on ihanaa. Ja kaveriksi jotain hyvää leipää. Ja no ehkä lasi viiniä myös.


Viikuna-mozzarellasalaatti

Paria erilaista salaattia
3-4 tuoretta viikunaa
2 palloa mozzarellaa
1 punasipuli
1/2 dl pinjansiemeniä

Vadelma-kanelikastike:
3/4 dl vadelmaviinietikkaa
1/2 dl oliiviöljyä
1/4 tl kanelia
suolaa
pippuria

Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Revi suupaloiksi ja laita vadille. Pese viikunat hyvin, kuivaa pyyhkeeseen. Viipaloi viikunat kuorineen salaatin päälle. Revi mozzarellapallot sormin, jotta juusto säilyy pehmeänä. Aseta palat salaatin päälle.

Kuori sipuli, leikkaa hyvin ohuiksi viipaleiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Ole varovainen, sillä ne palavat hyvin helposti. Levitä sipuliviipaleet muiden ainesten päälle. Ripottele pinnalle pinjansiemenet.

Sekoita kastikkeen ainekset, tarkista maku. Lisää kanelia tarvittaessa. Kaada salaatille juuri ennen tarjoilua.

Kommentit