Mississippi Mud Pie

Amerikkalaiset osaavat makeat leivonnaiset, erityisesti erilaiset piirakat. Tyypillistä on ohut ja rapea pohja, mehevä täyte ja usein vielä joku kaunis ja herkullinen päällys. Kestosuosikkini on sitruuna-marenkipiiras, muita ihania herkkuja ovat pekaanipähkinäpiiras, banana cream pie, Key lime pie... you name it. 


Isänpäivän, synttäreideni ja melko syksyisen sään kunniaksi halusin kokeilla mutapiirasta. Ja vaikka en olekaan ihan fanaattinen suklaan ystävä, tämä kyllä oli enemmän kuin mieleistä. Ohje on peräisin hirmu hienosta leivontablogista eli täältä. Huomaan nyt, että kermavaahtokerrokseni oli hieman ohut. Käytin nimittäin vain puolet ohjeen määrästä, koska kaapissa ei ollut enempää. Ihan syötävää tämä oli onneksi näinkin:o) Joissain ohjeissa näin vielä jonkunlaisen suklaavanukkaan tuossa kermavaahdon alla, mutta en varsinaisesti osannut kaivata sitä.



Mississippi Mud Pie

Pohja:
225 g (n. 3,5 dl)vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
150 g kylmää voita
2 rkl sokeria
2 rkl kylmää vettä
paistamiseen n. 1 kg kuivattuja herneitä

Täyte:
175 g voita
350 g (n. 4 dl) (tummaa raaka-)sokeria
4 munaa
4 rkl kaakaojauhetta
150 g tummaa suklaata
2 dl kevytkermaa

Päälle:
4 dl kuohukermaa
kaakaojauhetta/suklaahippuja

Valmista ensin pohja siivilöimällä jauhot ja kaakaojauhe kulhoon. Nypi joukkoon kylmä voi kunnes seos on murumaista. Sekoita joukkoon sokeri ja kylmä vesi, sekoita nopeasti pehmeäksi taikinaksi. Kääri tuorekelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään noin vartiksi.

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla alustalla halkaisijaltaan pari senttiä vuokaa suuremmaksi ympyräksi. Nosta taikina vuokaan (käytin halkaisijaltaan 28 cm vuokaa) kaulimen avulla. Peitä leivinpaperilla ja kaada päälle herneet painoksi. Tai tue reunat foliolla. Paista uunissa 15 minuutin ajan, ota leivinpaperi ja herneet pois ja paista vielä noin kymmenen minuuttia.

Valmista pohjan paistuessa täyte sulattamalla ensin suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kulhossa, vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan ja lisää sitten myös kaakojauhe. Vatkaa sulanut ja hieman jäähtynyt suklaa kevytkerman kanssa seoksen joukkoon.
Kun olet paistanut pohjan, vähennä lämpötilaa 160 asteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja paista n. 45-60 minuutin ajan tai kunnes täyte kiinteytyy. Anna piirakan jäähtyä ja laita jääkaappiin. Vaahdota kerma ennen tarjoilua ja pursota tai levitä sen kakun päälle, koristele suklaalla.

Kommentit

  1. Mä ostin tätä kerran Stockmannilta palan ja meinasin pyörtyä, oli niin hyvää! Kiva kun nyt on täällä tähän ihanuuteen ohjekin. Täytyy ehdottomasti kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, on kyllä todella ihanaa. Harvoin olen tykännyt mistään suklaavirityksestä yhtä paljoa.

      Poista
  2. Oi miten herkulliselta tuo näyttää. Pitää joskus kokeilla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi. Vähän kahvia ja hyvää seuraa vaan kyytipojaksi niin ai että.

      Poista

Lähetä kommentti