Broileri-suppilovahverovuoka

Tänä syksynä suppilovahveroita on ollut ainakin täällä minun lähimetsissä niukasti. Kerkesin onneksi pari viikkoa sitten täyttämään korejani mökkimetsän suuntaan. Taidan kyllä varmuuden vuoksi käydä viikonloppuna vähän kurkkaamassa josko sade olisi tehnyt tehtävänsä. Sienestys on niiiiiin mukavaa touhua: raitista ilmaa, liikuntaa ja parhaassa tapauksessa vielä iso korillinen herkkuja. 

Kehitin jo viime vuoden supersaaliini kanssa tällaisen nopean ja helpon uuniruuan. Siitä tulikin oikein herkullista ja vakiopurtavaa päivällispöytäämme. 

Jos nyt kävisi niin, että suppilovahveroita ei ole ulottuvilla, tähän voi hyvin käyttää muitakin sieniä. Tarvittaessa vaikka herkkusieniä.


Broileri-suppilovahveropaistos

6 kpl broilerin rintafileitä tai paistileikkeitä (olin ostanut jostain syystä näitä ja ne vaikutti aluksi tosi epämääräisiltä, mutta olivatkin oikein hyviä ja maukkaita)
öljyä
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
pieni ripaus currya
mustapippuria

reilu puoli litraa sieniä
1 sipuli
1 rkl sinappia
3 dl kermaa
ripaus suolaa

juustoraastetta
basilikaa tai lehtipersiljaa

Ruskista broilerin fileet tai paistileikkeet öljyssä molemmin puolin ja laita uunivuokaan. Mausta suolalla, paprikajauheella, currylla ja mustapippurilla. Pyörittele sieniä ja paloiteltua sipulia pannulla kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää sinappi, kerma ja suola. Anna kiehua kasaan viitisen minuuttia. Kippaa kastike broilerin päälle ja laita vuoka uuniin. Paista noin 30 minuuttia 200 asteessa. Lisää kypsennyksen puolivälissä päälle vielä juustoraastetta. Koristele vuoka vielä tuoreilla yrteillä. Tarjoa riisin tai perunoiden kanssa.


Kommentit

  1. Minulla on luottosienipaikka Pyhtäällä ja pari viikkoa sitten tulikin nopeasti korillinen poimittua. Oli hauskaa kerätä niitä, kun oli ollut kylmä yö takana ja suppikset oli ihan kohmeisia, mutta eivät menneet lyttyyn kun sulivat. Loistosieni. Pitää kokeilla sun reseptiä, vaikuttaa hyvältä.Nam.

    VastaaPoista
  2. Loistosieni todellakin, niin hyvää. Ilmeisesti paikotellen suppiksia on mutta paikoitellen ei. Kiva, että sinäkin löysit!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti