Omena-kaurapaistos

Yksinkertainen ja nopea omenapaistos on ihana jälkiruoka, jota teen alkusyksystä melkeinpä kyllästymiseen asti. Tänä vuonna tosin en taida kyllästää itseäni mitenkään totaalisesti omenaherkuilla: mummolan omenapuut pitävät jonkinlaista välivuotta. Puissa on yhteensä tusinan verran omenia ja ne taidetaan nauttia ihan "raakana."

Omenapaistos on hyvää ja helppoa, ja mikä parasta, nyt se sopii koko perheelle. Pikkusisko oli enemmän kuin mielissään ensimmäisestä omenapaistoselämyksestään. 





Kaura-omenapaistos

5-6 omenaa
siirappia
kanelia
100 g voita (tai maidotonta margariinia)
1 dl sokeria tai fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
2,5 dl kaurahiutaleita

Pese (ja kuori) omenat. Poista siemenkodat ja paloittele ne lohkoiksi tai kuutioiksi. Lorauta päälle siirappia ja ripottele päälle myös kanelia. Sekoita pehmeä rasva, vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Ripottele seos omenoiden päälle. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla reilut 20 minuuttia.

Kommentit