Kalamurekepihvit

Säiden säätäjä ei viime päivinä ole suosinut grillitouhuja, mutta onneksi hyviä kesäruokia on muitakin. Varsinkin kun kylässä oli mukavia ja kesäisiä vieraita. Tein kalamurekepihvit samasta taikinasta kuin keväällä, mutta paistoin ne tällä kertaa pannulla. Mökillä nämä paistuisivat kätevästi muurikassa ja kalalajeja voi hyvin vaihdella mielen ja saaliin mukaan. 

Joku näppärä voi tehdä valkoviinistä kastiketta. Meillä kastikkeessa oli kermaviiliä ja lasissa valkoviiniä. Kotilieden sivulla oleva sinappikastikekin voisi olla oikein hyvää, ehkäpä kokeilen sitä ensi kerralla.

Kalamurekepihvit ovat tavallaan aika arkisia mutta kaikessa herkullisuudessaan kelpuutin ne myös vierasruuaksi. Suosittelen kokeilemaan: tässä tulee kätevästi vaihtelua kalaruokalistalle ja yleensä nämä maistuvat myös lapsille. 


Kalamurekepihvit
(Ohje Kotiliesi)
800 g erilaista kalaa fileinä (minä laitoin 600 g kuhaa ja loput lohta)
4 viipaletta vaaleaa leipää
3 dl kermaa
1 dl kalalientä
1 rkl sitruunamehua
ripaus valkopippuria
2 tl suolaa
tillisilppua
4 munankeltuaista
4 munanvalkuaista vaahdotettuna

Mittaa nesteet leipäviipaleiden joukkoon. Anna pehmentyä. Lisää mausteet, keltuaiset ja kalapalat. Pyöräytä tasaiseksi massaksi. Siirrä kalamassa kulhoon. Lisää vaahdotetut valkuaiset varovasti sekoitellen. Kuumenna pannulla voita tai öljyä. Ota taikinasta kahden lusikan avulla (tai märillä käsillä, vähän taikinan paksuudesta riippuen) annoksia ja muotoile ne pihveiksi pannulle. Anna paistua reilulla keskilämmöllä (mun hellalla se tarkoittaa seiskaa) kypsiksi, pari kolme minuuttia per puoli riittää. Tarjoa uusien perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Kermaviilikastike

2 dl kermaviiliä
pari rkl sinappia
pari rkl sitruunamehua
ripaus suolaa, sokeria ja pippuria
reilusti tilliä silputtuna

Sekoita ainekset tasaiseksi. Anna maustua hetki jääkaapissa.

Kommentit