Onnenkeksit

Onnea on olla kaksivuotiaan äiti. Kaksivuotiaan, joka on uhmakas, temperamenttinen, huonosti nukkuva, itsepäinen (kehen lie tullut), ja joka on äärettömän suloinen päivänpaiste sille päälle sattuessaan. Kaksivuotias osaa omasta mielestään jo kaiken itse ja kaksivuotias tietää mitä kaksivuotias tarvitsee. Ei haittaa, että kengät ovat väärissä jaloissa, kunhan ne ovat juhlakengät. Ei haittaa, jos mekko on pieni/iso/märkä/likainen/äidin/isosiskon/nuken. Tärkeää on, että mekko on. Laitoin äsken kaksivuotiasta nukkumaan: olisi pitänyt olla mekko. Mekkomekkomekko.

Pikkusiskon synttäreitä vietettiin tänään isolla ja iloisella seurueella kummeja ja sukulaisia. Juhlakalu ujosteli melkoisesti, mutta oli kovasti kiitollinen ja iloinen lahjoistaan. Ruokapuoli oli sekoitus aasialaista: sushia, kesärullia, nuudelisalaattia ja hedelmiä. Kahvin kanssa tarjolla oli kakkua ja onnenkeksejä.

Fiksu olisi keksinyt onnenkeksit vähän aikaisemmin, mutta kyllähän ne hyvin ehti vielä aivan viime tipassa. Ohje on Pullahiireltä, joka oli linkannut postaukseen myös todella hyvän videon. Kannattaa vilkaista sitäkin. Muihin synttärikuviin ja -ruokiin palaan myöhemmin.



Onnenkeksit

2 isoa valkuaista
1 tl vaniljasokeria
3 rkl öljyä
1,2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl maissitärkkelystä
hyppysellinen suolaa
1,2 sokeria
4 tl vettä

Vatkaa valkuaiset, vaniljasokeri ja öljy keskenään vaahdoksi. Lisää joukkoon loput aineet ja vatkaa hyvin sekaisin. Nosta noin 1,5 tl taikinaa öljyllä voidellulle pellille. Levitä massa ohueksi pyöreäksi keksiksi. Paista muutama keksi kerrallaan 180 asteessa noin 6 minuutin ajan. Ota lastan avulla keksit irti pellistä ja ota yksi kerralllaan käsittelyyn. Käännä keksi pöydälle alapuoli ylöspäin ja laita keksin päälle sisään tuleva teksti. Taita keksi keskeltä ja paina reunat yhteen. Paina samalla keksin keskiosa esim. mukin reunaan, jotta saat keskelle keksiä taitteen. Anna jäähtyä muotoonsa muffinssipellin koloissa. 

Kommentit

  1. Kuinka paljon keksejä tästä taikinasta suurinpiirtein tulee?

    VastaaPoista
  2. Olisikohan ollut parisenkymmentä? Sain räplättyä pari keksiä rikkikin touhutessani.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti