Kolmen suklaan juustokakku

Äitienpäiväviikonloppu on ollut pitkä, aurinkoinen ja herkullinen. Sain jo viime viikolla hienoja lahjoja eli induktiolieden ja uuden uunin. Ai eikö kodinkoneet ole hyvä lahja? Kyllä mulle käy, kiitos vaan. Kunhan ovat kunnollisia. Nyt olen sitten touhunnut keittiössä värkkäämässä yhtä sun toista, koska uudet pelivälineet ovat vaan niin viimeisen päälle. Listalla on ollut mm. se ruåtsalaisen toivoma bearnaise-kastike ja marengit. Jostain syystä molemmat viimeksi mainitut ovat tuottaneet mulle melkoisesti hankaluuksia, mutta nyt alkoi sujua. Palaan molempiin myöhemmin.

Äitienpäiväkakun tein itse, koska halusin testata tämmöistä kolmen suklaan juustokakkua ylioppilasjuhlia varten. Ohje on Iloleipurilta, tosin pudotin yhden liivatelehden pois (ja toisenkin olisi varmasti voinut). Saatan jatkossa säätää ohjetta vielä pikkuisen lisää, mutta hyvää tämä oli näinkin. Koristeeksi apulaisleipuri kippasi niitä tekemiäni marenkeja, suklaalastuja ja pistaasipähkinöitä.


Kolmen suklaan juustokakku

Pohja:
175 g Domino-keksejä
50 g voita

Täyte:
130 g tummaa suklaata
130 g maitosuklaata
130 g valkoista suklaata
0,5 dl sokeria
4 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
7 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Aseta paperi irtopohjavuoan pohjalle. Kaada ja tasoita keksiseos vuoan pohjalle. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaat kolmessa kulhossa, ja sekoita jokaisen suklaan joukkoon kolmasosa tuorejuustosta. Liuota pehmenneet liivatelehdet n. 1 desilitraan kiehuvaa vettä. Kaada ohuena nauhana liivatenesteestä kolmasosa jokaiseen suklaaseokseen. Lisää myös kermavaahdosta kolmasosa jokaiseen suklaaseokseen. Kaada täytteet kerroksittain vuokaan. Anna kerroksen jähmettyä jääkaapissa 5-10 min ennen kuin lisäät uuden, jotta raidat pysyvät selkeinä. Anna kakun hyytyä ennen tarjoilua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, tai yön yli. 

Kommentit

  1. Aivan loistava ohje tällaiselle suklaa-addiktille! Kiitos! :D
    T: http://tiia-titityy.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti