Täytetyt paprikat

Paprika taitaa olla yksi suosikkikasviksistani, mutta pääruuaksi kokkaan sitä aika harvoin. Tai siis tosi harvoin. Teen kesällä usein kesäkurpitsa-paprikagratiinia sekä erästä ihanaa kasviskeittoa, mutta muuten paprikaa nähdään meillä lähinnä salaateissa. Muistelen, että olen tehnyt täytettyjä paprikoita kerran aiemmin. Tykkäsin näistä kuitenkin nyt niin kovasti, että taidan tehdä näitä pian uudestaan. Täytteitä voi varioida loputtomasti: lähestyvän pääsiäisen kunniaksi minä täytin paprikat karitsan jauhelihalla ja fetajuustolla.


Täytetyt paprikat

4 isoa paprikaa
400 g karitsan jauhelihaa
1 pieni sipuli
pari valkosipulin kynttä
öljyä
suolaa
mustapippuria
muna
pari rkl kermaa, smetanaa tai tuorejuustoa
(keitettyä riisiä)
fetajuustoa muruina tai kuutioina
1 dl juustoraastetta

Pese paprikat, poista kanstapala ja kaikki siemenet. Aseta paprikat vuokaan ja kypsennä niitä uunissa 225 asteessa alatasolla noin 20 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte. Kuori ja silppua sipulit. Ruskista jauheliha ja sipulit. Mausta. Anna jauhelihan jäähtyä hetki ja sekoita siihen kananmuna. Sekoita joukkoon myös fetajuusto sekä kermaa tms. ja halutessasi myös keitettyä riisiä. Täytä paprikat jauhelihaseoksella ja ripottele päälle vielä juustoraastetta. Kypsennä uunissa vielä15-20 minuuttia.

Kommentit

  1. Täytetyt paprikat on mun herkkua, mutta tällaista versiota en ole tehnytkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hö, unohdin tuosta ohjeesta kokonaan fetajuuston. Se oli koko homman juju... Paprika ja feta sopivat niin hienosti yhteen. Lisään sen nyt.

      Poista

Lähetä kommentti