Sitruunainen kääretorttu

Mietiskelin tässä koska olisin tehnyt viimeksi kääretorttua. Ei tullut heti mieleen, en kuulemma viimeiseen kuuteen vuoteen. Yläasteella sitä piti tehdä kotitalouden kotitehtävänä, silloin siis ainakin. Väliin laitoin silloin omenasosetta, tykkään vieläkin omenasoseesta kakun täytteenä. Nyt mentiin lemoncurdilla.

Sitruunainen kääretorttu on keväinen ja raikas ja todella helppo herkku pääsiäisen kahvipöytään. Maistuu kaikille. Gluteiiniton vaihtoehto syntyy kun käyttää vain perunajauhoja.


Sitruunainen kääretorttu

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

väliin:
lemoncurdia
2 dl kuohukermaa
2 dl maustettua rahkaa (sitruuna)

Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa n. 10 min. Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahkaan sokeri ja sekoita kermavaahdon joukkoon.
Levitä reilu desilitra lemoncurdia pohjan päälle. Levitä sen jälkeen puolet kerma-rahkaseoksesta kääretorttupohjalle. Kääri pohja kevyesti rullalle leivinpaperin avulla. Levitä loput rahka-kermaseoksesta kääretortun päälle ja reunoille. Koristele valkosuklaalastuilla ja vaikkapa pääsiäismunilla.

Kommentit