Välimerellinen broileripata

Tämä Kotilieden verkkosivulta bongattu broileripata on ihan maukasta arkiruokaa, vaikka kuvassa se ei oikein ole edukseen. Ruoka olisi ollut vielä maukkaampaa, jos olisin muistanut laittaa siihen oliiveja. Rapeakuorinen maalaisleipä ja lasi viiniä päivittää setin vähän salonkikelpoisemmaksi, kehtasinpa tarjota sitä anoppillekin. Mausteita kannattaa käyttää ehkä vähän alkuperäistä ohjetta reilummalla kädellä. Lisäksi vaihdoin rintaleikkeet koipiin.


Välimerellinen kanapata

3-4 broilerin rintaleikettä (tai 6-8 koipea)
5 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 rkl voita ja öljyä
6 keskikokoista perunaa
muutama oksa tuoretta timjamia ja rosmariinia
3 valkosipulinkynttä (laitoin 5)
(pari pientä sipulia)
6 luumutomaattia
laakerinlehti
1 dl punaviiniä
2 dl kanalientä
12 mustaa kivetöntä kalamataoliivia

Leikkaa rintaleikkeet tukevalla veitsellä kahtia. Jätä luut paikoilleen. Kuivaa pinnat talouspaperilla ja kääntele palat (tai koivet) suolalla ja pippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa. Ruskista voi-öljyseoksessa kauttaaltaan. Nosta syrjään odottamaan.

Kuori ja lohko perunat. Halkaise tomaatit, poista kannat ja pilko pieniksi. Viipaloi sipulit. Nosta perunat, tomaatit ja sipulit pataan yrtinoksien ja laakerinlehden kanssa. Nosta päälle ruskistetut broilerinpalat. Kaada päälle viini ja lisää kanalientä sen verran, että perunat peittyvät. Lisää pataan vielä kokonaiset oliivit. Kypsennä ensin 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Laske lämpö sen jälkeen 175 asteeseen ja jatka hauduttamista vielä kannen alla noin 45 minuuttia.

Kommentit

  1. Lähes samantyyppistä pataa tehtiin täälläkin eilen ja oli hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämmöiset ovat näppäriä hiihtolomapäivien ruokia, vaikka en varsinaista hiihtolomaa vietäkään.

      Poista

Lähetä kommentti