ja vanha ystäväni brownie

Blondiet herättivät ajatuksia ja muistoja: Keskustelu kiemurteli blondieista tummempiin ja suklaisempiin baakkelseihin. Ystäväni muisteli minun tehneen todella hyviä brownieita (tai brownieseja) joskus muinoin joihinkin pippaloihin. Joskus muinoin on reilusti toistakymmentä vuotta sitten, pippaloiden laadusta ei kummallakaan ollut tarkkaa mielikuvaa. Joka tapauksessa muutama hieno ystävyyssuhde sai silloin alkunsa ja se on kyllä brownien paikka. Varsinkin näin ystävänpäivänä.

Mutta missä mahtaa se tykätty ohje luurata? Pikatonkiminen huolella järjestetyssä (NOT) arkistossani ei tuottanut tulosta, joten lupasin itselleni taas kerran pitää paperit, tavarat, kirjat ja kodin paremmassa järjestyksessä, ja tyydyin uudempaan ohjeeseen. Ohje on onneksi ihan hyvä ja aiemminkin testattu. Se on mieleeni juuri sopivan tahmea. Muistelen silloin joskus käyttäneeni usein Daim-rakeita ja saaneeni juuri niistä daim-brownieista paljon kiitosta. Valitettavasti unohdin Daim-rakeet kauppaan, joten lykkäsin taikinaan alkuperäisen ohjeen mukaisesti Marianne-crushia. Minttuinen lopputulos on oikein kiva, jos siis tykkää mintusta.

Kunhan kaikki tyhmät lentsut on selätetty, tarjoan näitä ja muita viime päivinä pakastimeen tungettuja leipomuksia kaikille kynnelle kykeneville. Pikkuiset ystäväni ovat parhaita ystäviäni ja välillä ihan hirmu suloisia, mutta silloin tällöin on kiva kahvitella vaikka jonkun vähän aikuisemman kanssa.

Olen yleensä paistanut tämän taikinan suorakulmion mallisessa vuuassa ja sitten leikannut paloiksi. Ystävänpäivän kunniaksi pursotin taikinan silikonisen muffinssivuoan koloihin. Aika hempeetä mutta menkööt nyt.




Mariannebrowniet
(Ohje: Kotiliesi)

150 g tummaa suklaata
150 g voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
150 g Marianne crush -rakeita

Sulata suklaapalat ja voi mikrossa. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita hieman jäähtynyt voisuklaaseos munavaahtoon. Lisää joukkoon jauhot, vanilja ja piparminttusuklaarakeet. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (tai jaa taikina muffinssivuokiin), mitat noin 23 x 30 cm. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia (jos käytät muffinssivuokia, n. 20 minuuttia riittää hieman koosta riippuen). Anna jäähtyä ja pane yöksi jääkaappiin. Leikkaa pieniksi paloiksi. Jos haluat, voit koristella pinnan sulatetulla ja kermatilkalla ohennetulla suklaalla.


Voi olla, että näitä täytyy pari kertaa kokeilla halutun tahmaisuuden saavuttamiseksi. Uunit ovat erilaisia ja vuoat ovat erilaisia, joten kovin täsmällisiä paistoaikoja en voi luvata.

Kommentit