Luukku 2: Adventtikynttelikkö

Minulla oli mielestäni mainio suunnitelma tämän vuoden adventtikynttelikön tekemiseen. Valitettavasti minulle paljastui tuossa eilen iltapäivällä (eli tätä joulukalenteria olisi ehkä pitänyt valmistella vähän paremmin etukäteen), että suunnitelmani oli homeessa. Kirjaimellisesti. Se siitä sitten. Ehkäpä ensi vuonna.... Suunnitelmaa bee ei ollut, joten menin sitten kaivamaan jäkälää tuolta lumikasojen alta. Olin kätevästi tunkenut korillisen jäkälää kanervien ja havujen kaveriksi parvekelaatikoihin ja ulkoruukkuihin tuossa pari päivää sitten. Sopivasti ennen lumisadetta.



Kynttelikkö on siis aiottua yksinkertaisempi, mutta aika kaunis ja talvinen kuitenkin. Jäkälän alla on hiekkaa, jonka sekaan kippasin reilusti vettä. Ai niin, jäkäliä ja sammaliahan ei sitten saa kerätä ilman maanomistajan lupaa. Nämä suloiset palleroporonjäkälät ovat peräisin mökkimaisemista.

Jos kaipaa jotain blingblingiä ja jotain omaperäisempää, kannattaa vilkaista viime vuotista variaatiota.

Kommentit

  1. Todella kaunis asetelma, mutta voi kääk... Tästä muistin, ettei MEILLÄ ole adventtikynttilöitä!

    Oli muuten kiva tavata Myllyn Parhaissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, kiva kun löysit tänne:o) Ja oli tosiaan kiva tavata. Tässä on onneksi vielä pari adventtia jäljellä...

      Poista
  2. Ha ha, kuulostaa tutulta! Mullakin oli todella hieno suunnitelma adventtikynttilöiksi. Mutta koko setin pohjalle olisi tarvittu a)hiekkaa b)sammalta. Hiekkalaatikon kansi oli jäätynyt kiinni ja en enää lumen alta löytänyt sitä sammaloitunutta kohtaa nurmikosta. Eli jätetään muhimaan ensi vuoteen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hiekka oli tosiaan "hieman" jäässä... ei irronnut lasten hiekkisleluilla.

      Poista

Lähetä kommentti