Omena-puolukkariisipuuro

Keittelinpä vaihteeksi vispipuuroa, ajatuksena tehdä puuro omenasta. Isompi keittiöapulainen halusi lisätä sekaan puolukoita. Ja mikäs siinä, niitä(kin) on riittämiin.

Puuro olikin todella hyvää, ja ihanan hempeän vaaleanpunaista, tosi nättiä. Heti piti räpsiä vähän kuviakin. Yleensä meidän välipaloissa ei ole juuri kuvattavaa... Vai miltä kuulostaa soijajogurtti ja päärynä- tai omenasose riisimurojen kanssa? Tulin hyvälle mielelle, koska edelleen tosi allerginen ja ruoka-asioissa vähän reppana pikkulikkakin sai jotain selvästi mieleistä ja herkullista. Luulen, että joudun tekemään tätä pian uudestaan.

Vispipuuron perusohje on Nalle-riisihiutaleiden paketista. Puuron voi luonnollisesti tehdä myös mannasuurimoista.

 

Omena-puolukkapuuro

1 l vettä
1 dl puolukoita
2 omenaa raastettuna
3 dl riisihiutaleita
ripaus suolaa
1 dl sokeria

Keitä puolukoita kymmenisen minuuttia. Lisää omenaraaste ja anna kiehahtaa. Lisää riisihiutaleet koko ajan sekoittaen. Lisää ripaus suolaa ja sokeri. Anna kiehua viisi minuuttia. Jäähdytä ja vatkaa halutessasi kuohkeaksi. Tarjoa maidon kanssa.

Kommentit

  1. En tiennytkään että vispipuuron voi tehdä myös riisihiutaleista.Hyvä idea sekoittaa puolukat ja omenat. tein pelkistä omenoista enkä ollut tyytyväinen lopputulokseen. -heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riisihiutaleista tulee tosi maukas ja pehmoinen lopputulos, tosin se ei ehkä vaahtoudu ihan yhtä kovaksi kuin mannasta tehty vispipuuro.

      Poista
  2. Kiva, että pienelle kummitytölle löytyy mieleisiä ja sopivia välipaloja. Haleja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sano muuta, nappula oli kyllä tosi mielissään.

      Poista
  3. Oi että, en oo kanssa tajunnut että riisihiutaleitakin voisi käyttää vispipuuroon. Täytyykin kokeilla, meilläkin on nimittäin pakkasessa enemmän kuin muutama rasia puolukoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kannattaa kokeilla. Pelkästä puolukastakin tulee tosi hyvä, tai sekaan voi lisätä vähän omenasosetta, jos tuoreita omenoita ei satu enää olemaan.

      Poista
  4. Puolukkapuuro on kyllä niin hyvää . Itsekään en tiennyt, että riisihiutaleita voi käyttää, kiitos tiedosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riisihiutaleet ovat kyllä käteviä, ja tälleen tehty puuro sopii tosi monelle allergiselle. Ja on niin hyvää, että sitä voi tehdä ihan muuten vaan.

      Poista

Lähetä kommentti