Vähän parempi mamman marjapiirakka

Mamman marjapiirakka on tosi hyvää, mutta uskokaa pois, siitä voi tehdä vielä parempaa. Olen tehnyt tätä versiota muutamia kertoja ja suosio on ollut niin taattua, että uskallan jakaa salaisuuteni muillekin. Idea tuunata täytettä syntyi kun jääkaapissa pyöri puolikas jämäpurkki kondensoitua maitoa. Nyttemin ostan sitä ihan varta vasten (tai säilytän kaapissa) tätä pikaherkkua varten. Pohjan ohje on Valiolta, se on osoittautunut todella hyväksi.


Maijan marjapiirakka

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja (myös täysjyvävehnäjauhot käy hyvin)
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
4-5 dl marjoja, minusta punaherukat ovat parhaita
1 prk kermaviiliä
1 prk kondensoitua maitoa
1 muna
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuuan (n. 26 cm) pohjalle ja reunoille. Kaada marjat pohjalle. Sekoita muut täytteen aineet ja kaada marjojen päälle. Paista uunin alaosassa 200 asteessa reilu puolisen tuntia.

Kommentit

  1. Ja tätähän on kokeiltava! Kevään Key Lime Pie huumassa huomasin "hieman" hamstranneeni kondensoitua maitoa, kun sitä ei tuosta lähikaupasta saa. Mietinkin jo, mitä sillä kaikella teen. Kiitos siis ohjessta!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, ja varsinkin punaviinimarjojen kanssa. Tai mustikoiden. Tai mustikoiden ja vadelmien. Mulla taisi olla samanlaista huumaa keväällä, kaapissa on edelleen purkki poikineen.

      Poista
  2. Hei mullakin löytyy pari purkkia kondensoitua maitoa kaapista =) Ja naapurin marjapensaassa näyttivät punaherukat kypsiltä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitten vaan kokeilemaan. Tai ehkä nyt kannattaa kysäistä naapurilta niiden viinimarjojen sosialisoimista:-D Munkin täytyy varmaan taas tehdä tätä...

      Poista
  3. Taidanpa tehdä tätä maanantaina, kun meille tulee synttärisankari-kaverini kylään. Käyn muuten edelleen Keittiöapina-blogissa usein. Mm. lentävä jaakobbi (vai mikä se nyt oli...) on yksi suosikeistani, riittoisa ja herkullinen ruoka.

    Nähdään!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä tosi kiva ja nopea piirakka, kannattaa kokeilla. Ja kiva, jos edelleen vierailet siellä toisessakin osoitteessa. Siellä on aika paljon ohjeita. Joskus kun oikein ryhdistäydyn niin teen jonkunlaisen hakemiston, mutta siihen on kyllä vielä aikaa. Kuulin, että kohta nähdään (tai on siihen vielä melkein kuukausi, mutta silti mukavaa:o))

      Poista
  4. Kiitos reseptistä, tätä kokeillaan tänä viikonloppuna.

    ~ Piia Anneli / annelivia

    VastaaPoista
  5. Ole hyvä! Mm... pitäisi vissiin itsekin kaivella loput viinimarjat pakastimesta. Kondensoitua maitoakin näyttäisi olevan.

    VastaaPoista
  6. Tätä ohjetta olen etsinyt! Todella hyvä! Nyt löytyi, kiitoksia!

    VastaaPoista
  7. Olen tehnyt mamman marjapiirakkaa, mutta ilman kondensoitua maitoa, mitä se on?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti