Chicken Fajitas

Tykkään tortilloista, tacoista ja fajitaksista, mutta ne valmiit mausteseokset alkavat hiljalleen tökkiä. Niinpä värkkäsin kesäiset fajitakset kotitekoisilla kastikkeilla (guacamole ja nektariinisalsa) ja suosio oli kyllä melkoinen. Maustoin myös broilerin oman mielen mukaan, mutta tortillalettuja en sentään tällä kertaa leiponut itse. Grillatun broilerin lisäksi tortillan väliin käärittiin salaattia sekä parilalla paahdettuja sipuli- ja paprikasuikaleita. Viimeksi mainitut eivät jostain syystä näy kuvassa. Taitavat piileskellä tuon broileriröykkiön alla...



Chicken Fajitas

tortillalettuja
grillattuja broilerin fileitä (ohje alla)
paprika-sipulipaistosta (ohje alla)
guacamolea (ohje alla)
salaattia
kurkkua
ranskankermaa
juustoraastetta

Näistä on vaikea antaa määriä. Yleensä kannattaa varata n. 2 tortillaa per syöjä. Broileria kypsennän mielummin reilusti kuin liian vähän. Tähteistä voi sitten vaikka koota salaatin seuraavana päivänä.

Broilerin fileet

Ohuita broilerin fileitä

maustamiseen: 
öljyä
valkosipulia
paprikaa
hunajaa
suolaa

Sekoita marinadin ainekset ja anna broilerifileiden maustua marinadissa muutama tunti. Ota fileet huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsentämistä.

Paprika-sipulipaistos

2 punaista paprikaa
2 sipulia
öljyä
suolaa

Suikaloi paprikat ja sipuli. Paahda pannulla tai parilalla öljyssä pehmeiksi. Mausta suolalla.


2 kypsää avocadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
muutaman sentin pätkä mietoa chiliä (tai ripaus chilijauhetta)
korianteria

Kalttaa tomaatit: tee tomaatin molempiin päihin ristiviillot ja kasta se kiehuvaan veteen. Näin tomaatin kuori irtoaa helposti.

Halkaise avocadot ja koverra hedelmäliha pois. Kuori ja paloittele sipuli. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella 

Kommentit