Sadepäivän voisilmäpullat

Lätäköissä hyppimisen jälkeen parasta sadepäivän puuhaa on leipominen. Nyt päätin vaihteluksi kokeilla voisilmäpullia. Luin joskus vinkin korppujauhojen käytöstä voin ja sokerin kaverina ja sitä piti tietysti nyt kokeilla. Ja voi voisilmäpulla sentään kun tulos olikin kiva!



Voisilmäpullat

Taikina suoraan jauhopussin (Sunnuntai) kyljestä:

5 dl maitoa
2 dl sokeria
1 muna
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 ps kuivahiivaa
13-15 vehnäjauhoja
150-200 g voita

Täyte (noin suurin piirtein näin se taisi mennä):
n. 50 g voita
0,5 dl sokeria
0,5 dl korppujauhoja

Voiteluun:
1 kananmuna

Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöinen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja pehmeä voi. Alusta taikina tasaiseksi ja kinmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia (kaksinkertaiseksi).

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina n. 20-24 osaan ja pyörittele pulliksi. Anna kohota puolisen tuntia liinalla peitettynä.

Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin sokeri ja korppujauhot. Voitele kohonneet pullat munalla. Paina pullien keskelle syvennys ja täyte se voiseoksella. Paista pullia 225 asteessa uunin keskitasolla n. 10-12 minuuttia.


Kommentit

  1. Hyvä vinkki! Rasva tuppaa aina karkaamaan pullista, tällä konstein varmaankin pysyy paremmin kolosessa. Kokeillaan =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tosiaan kokeilla, tämä oli hirmu hyvää. Ihan en menen takuuseen noista määristä, että omalla vastuulla;o)

      Poista
  2. Hey,

    I used your fantastic photo on my Voisilmäpulla fan page on facebook (http://www.facebook.com/pages/Voisilm%C3%A4pulla/235992486435947?fref=ts)
    together with a link to this recipe. I hope that's ok. If not, let me know!

    Will bake these in the weekend! Thanks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi,

      Thanks for visiting my blog, and yes, it's very ok to use my picture, as long as it's correctly linked. And it is, I already visited the fan page:o)

      I hope you have a good (and delicious) weekend!

      Poista

Lähetä kommentti