Raparperi-toscapiirakka

Kävimme tyttöjen kanssa vihdoin ihastelemassa naapurin vauvaa ja vein mennessäni kahvileiväksi raparperi-toscapiirakan. Ohje on hesarin verkkosivuilta. Tämä oli vaihteeksi ihan kiva uusi tuttavuus, meinaan nimittäin olla hieman juuttunut tähän raparperikeikauskakkuun. Joka on kyllä myös hirmu hyvää. Harmi, että raparperipuskani on vielä ihan pikkuruinen.

Vähän muuttelin aikoja tuohon alla olevaan ohjeeseen. Haluan, että raparperit ovat pehmeitä.



Raparperi-toscapiirakka

150 mantelimassaa
2 kananmunaa
1 dl ranskankermaa
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 dl raparperinpaloja

Kuorrutus:
50 g voita
2 dl mantelilastuja
1 rkl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
2 rkl ranskankermaa

Peitä irtopohjaisen vuoan pohja leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 22 cm). Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Raasta mantelimassa ja sekoita joukkoon kananmunat, ranskankerma sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina vuokaan. Kypsennä n. 10 minuuttia alimmalla ritilätasolla. Levitä raparperit pinnalle ja kypsennä 20 minuuttia.

Kiehauta toscaseos ja levitä se kakun päälle. Nosta vuoka uunin keskitasolla tai hieman ylemmäksi ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia eli kunnes pinta saa kauniin värin. Jos kuorrutus ei tunnu saavan väriä, kytke vain ylälämpö päälle muutamaksi minuutiksi. Tarjoa jäähtyneenä sellaisenaan tai kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Kommentit

  1. Tätä taisi olla tarjolla myös ilmoittamatta tuleville lounasvieraille? Niin muistettiinhan me sanoa, että tää oli hyvää?!

    VastaaPoista
  2. Tuo oli kyllä äärettömän herkullista, kiitos siis siitä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti