Iloista pääsiäistä!

Tykkään pääsiäisestä ja erityisesti kaikista pääsiäisherkuista. Juu, syön mielelläni mämmiä ja pashaa ja erityisen mielelläni lammasta, lusikkaleipiä ja rahkapullia (ihme, etten ole näitä tänne ikinä päivittänyt). Tällä hetkellä aikaa ja muita resursseja on huonosti, joten värkkäsin pääsiäisen alla tällaisen nopean ja helpon porkkanakakun vanhalla tutulla ohjeella. Onnistuu aina. Paitsi tuossa vanhassa ohjeessa oli aika vähän tomusokeria, muutin ohjetta tähän alla olevaan.


Porkkanakakku

2 munaa
2 dl sokeria
150 g voita sulatettuna (laktoosittomaan versioon laktoositonta tai hyla voita tai margariinia)
3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1/2 dl mantelirouhetta (voi jättää pois)
2-3 porkkanaa raastettuna

Kuorrutus:
1/2 pkt tuorejuustoa (tarvittaessa laktoositon tai hyla)
1 rkl lemoncurdia
4 dl tomusokeria

Koristelu:
Valkosuklaata raastettuna
Pieniä pääsiäismunia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva vatkaten. Lisää jauhoseos ja raastetut porkkanat. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Vatkaa kuorrutus sähkövatkaimella tasaiseksi. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele.

Kommentit

  1. Pirtsakan näköinen ja takuuvarmasti hyvää! Iloista pääsiäistä koko poppoolle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sitä kaikkea samaa! Vähän on talvista, mutta olkoon nyt...

      Poista

Lähetä kommentti