lauantai 24. joulukuuta 2011

Rauhallista ja maukasta joulua!

Hämäläinen kotijuusto eli piimäjuusto eli munajuusto (rakkaalla lapsella ja silleen...) on pöydässä jouluna ja monena muunakin juhlana. Välillä se paistetaan, välillä syödään "raakana."

Hyvää ja maukasta joulua!

Food

Kotijuusto

4 l maitoa
nokare voita
1 l piimää
4 kananmunaa
1-2 tl suolaa

Sulata kattilan pohjalla nokare voita. Kuumenna maitoa melkein kiehumispisteeseen. Levy kannattaa pitää n. kuutosella (jos asteikko on 1-10), jotta maito ei pala pohjaan. Sekoita toisessa astiassa piimä ja munat. Kaada seos varovasti maidon joukkoon. Jatka kuumentamista kunnes kaikki juusto on erottunut ja hera kirkasta. Kerää juustomassa astiaan reikäkauhalla. Lisää suolaa ja sekoitamassa tasaiseksi. Kaada massa märällä harsolla vuorattuun juustomuottiin (tai siivilään, koriin tai lävikköön). Juustomuotti kannattaa pitää jollain reunallisella vadilla. Peitä lopulla harsolla ja aseta päälle kevyt paino. Anna seistä kylmässä yön yli. Kumoa vadille.

2 kommenttia:

  1. Namskis! Ihanaa joulua ja paljon herkkuhetkiä koko perheelle! <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja sitä kaikkea samaa!

    VastaaPoista