Joulunameja

Vietän edelleen munatonta ja maidotonta elämää, joten olen koittanut tutustua minulle uusiin joulumakeisiin perinteisten nekkujen sijaan. Rocky Road on ollut paljon esilel lehdissä ja blogeissa, joten sitä ainakin halusin tehdä. Tutkailin vähän eri ohjeita ja värkkäsin sitten oman jouluisen sekoituksen. Oli muuten tosi hyvää ja erinomaisen helppoa! Marmeladeja kokeilin jo viime vuonna, huonolla menestyksellä. Nyt lopputulos oli hieman parempi, tosin toivomisen varaa on edelleen. Ohje on peräisin HS:n sivulta ja ollakseen sieltä, se on yllättävän epäluotettava. Tai sitten minä en vaan osaa. Kaakaopallot ovat Toven Baka baka liten kaka -blogista.

DSC_0816

Joulu-Rocky road

(mitat ovat suuntaa antavia, tämä ei ole ollenkaan pilkun tarkkaa hommaa)

400 g tummaa suklaata
100 g manteleita ja muita pähkinöitä
100 g rusinoita
100 g vaahtokarkkeja
100 g piparkakkuja

Sulata suklaa vesihauteessa. Pilko tarvittaessa vaahtokarkkeja pienemmäksi. Rouhi piparkakut karkeaksi rouheeksi, sekaan voi jäädä isojakin paloja. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä massa leivinpaperille ja anna jähmettyä kylmässä. Leikkaa viipaleiksi.

Karpalomarmeladit

6 dl karpaloita (tai puolukoita)
1 rkl vettä
2,5 dl sokeria
1,5 rkl agar agar jauhetta (apteekista)

Keitä karpaloita vesitilkassa kunnes karpalot ovat pehmeitä. Siivilöi mehu ja painele marjat siivilän läpi niin, että saat sakeaa mehua. Mehua pitäisi olla n. 2,5 dl. Mittaa mehu ja sokeri kattilaan ja kuumenna. Ripottele agar agar -jauhe kiehuvaan nesteeseen ja anna kiehua parin minuutin ajan. Vuoraa noin 10 cm x 15 cm:n kokoinen neliskulmainen astia voi- tai leivinpaperilla. Kaada marmeladiliemi astiaan ja hyydytä viileässä. Leikkaa hyytynyt marmeladilevy paloiksi ja anna "kuivahtaa" huoneenlämmössä viikon verran. Pyörittele marmeladit hienokiteisessä sokerissa ennen tarjolle panoa.

Kaakaopallot

2,5 dl saksanpähkinöitä
2,5 dl taateleita
0,5 dl kaakaojauhetta
kookoshiutaleita

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi monitoimikoneen leikkuuterällä tai tehosekoittimessa. Muotoile palloiksi ja pyörittele kookoshiutaleissa. Säilytä kylmässä.

Kommentit

  1. Rocky roadia herkuttelin n.10 v sitten ulkomailla lomaillessani Starbucks coffeen listoilta. Hauskaa, että se on nyt meillä pinnalla. Vie kielen....:-)

    Jaksamista erikoisdietin kanssa, olet tarmokas!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti